KlarSynts historia

Året var 1995 och entreprenören Anders Åhrlin såg en möjlighet i den svenska optikerbranschen.

Genom att samla fristående, kunniga optiker i ett nätverk - som slöt centrala inköpsavtal med bra priser och utvecklade smarta konsumentkoncept - fick kunderna bättre priser, större valfrihet och garanterat hög servicenivå. Gruppen växte snabbt och på kort tid hade över 100 optikerbutiker anslutit sig.

KlarSynts styrka är att medlemmarna själva äger bolaget via en ideell förening och själva kan påverka och styra KlarSynts utveckling och framtid som aktieägare. För dig som kund innebär det att du kan lita på att det i slutändan alltid är experterna, dvs optikerna, som styr vår utveckling – inte riskkapitalister eller andra intressenter.

Idag har KlarSynt närmare 120 medlemsbutiker. Vi arbetar fortfarande efter de grundprinciper som genomsyrat bolaget sedan starten – Kompetens, Valfrihet och Omtanke. Vi strävar ständigt efter att ha Sveriges mest välutbildade och kompetenta optiker och vi vill ge dig som kund en stor valfrihet kring rådgivning, synundersökningar, bågar, glas och linser. Våra smarta koncept är utformade för att göra det så enkelt och tryggt som möjligt för dig att vara kund hos oss och få synhjälpmedel som passar just dig.